Voor scholen

NATUURlijk! met Steef verzorgt gastlessen, en niet zomaar lessen! Dat zijn lessen waarin ik kinderen wil enthousiasmeren, inspireren en motiveren om de wereld een klein beetje mooier te maken. Wil jij ook genieten van een gastles of wil jij gastlessen sponsoren voor jouw kinderen of een specifieke school? Kies dan voor een lespakket waarbij we zo veel mogelijk kinderen kunnen enthousiasmeren!

De lespakketen

 

Mini pakket

Kadootje!

1x ochtend of middag

4 gastlessen/clean-ups

€450,-

 

 

Medium pakket

Kadootje!

2x ochtend of middag

8 gastlessen/clean-ups

€750,-

 

Meest gekozen

MEGA pakket

Kadootje!

3x ochtend of middag

12 gastlessen/clean-ups

€1.000,-

 

Welke gastlessen zijn er?

Plastic soep

Tijdens deze les neem ik mijn strandavontuur van 2019 mee de klas in! Zie filmpje EenVandaag.

Na deze les weten de kinderen wat plastic soep is, hoe het is ontstaan en wat zij er zelf aan kunnen doen. Het doel van de les is dan ook; bewustwording rondom zwerfafval en de kinderen motiveren om zelf aan de slag te gaan tegen de plastic soep door zwerfafval op te ruimen, geen afval op straat te gooien en minder wegwerpplastic te gebruiken.

Duur: +/- 1 uur

Groepsgrootte: max. 30 kinderen

Groep: 4/5/6/7/8

Benodigdheden: Beamer/digibord/laptop/internet voor presentatie en beeldmateriaal.

Optie: In overleg kan er na deze les een clean-up actie rondom de school georganiseerd worden. De school is daarbij zelf verantwoordelijk voor extra begeleiding.

Maak een Miniverschil

Tijdens deze les neem ik mijn Miniverschillen avontuur van 2020 mee de klas in!

Na deze les weten de kinderen wat een miniverschil is, hoe zij er zelf ook één kunnen maken en waarom dat zo belangrijk is! Het doel van de les is om de kinderen te laten ontdekken op hoeveel verschillende manieren je bij kunt dragen aan een betere wereld en dat zij gaan nadenken welke manier het beste bij hun past.

Duur: +/- 1 uur

Groepsgrootte: max. 30 kinderen

Groep: 5/6/7/8

Benodigdheden: Beamer/digibord/laptop/internet voor presentatie en beeldmateriaal.

Tip: Leuk om daarna in de klas daadwerkelijk aan de slag te gaan met het maken van een miniverschil. Bijvoorbeeld door clean-up actie, knutselen met zwerfafval, afval scheiden, kleding ruilen, zaadjes planten etc.

Doe jij ’t ook?

Tijdens deze les neem ik mijn Beach Clean-up avontuur van 2021 mee de klas in!

Doe jij ’t ook? Was toen onze slogan en daarmee wil ik de kinderen tijdens deze gastles inspireren om de wereld een beetje mooier te maken. Tijdens een Quiz gaan we het hebben over verschillende manieren die bijdrage aan een betere wereld. De vraag is telkens: Doe jij ’t ook? Zo gaan we met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen bijvoorbeeld; eten, consumptie, reizen etc. Het doel van deze les is om de kinderen te laten nadenken over hun
eigen leefgewoontes.

Duur: +/- 1 uur

Groepsgrootte: max. 30 kinderen

Groep: 5/6/7/8

Benodigdheden: Beamer/digibord/laptop/internet voor presentatie en beeldmateriaal.

Liever een losse gastles?

Wil je liever geen lespakket maar een losse gastles? Dat kan ook! Kies hieronder het aantal gastlessen dat je graag wilt bestellen:

*Let op: losse gastlessen zijn exclusief reiskosten. Deze kosten worden later doorberekend.

Optie

Kans maken op een pakket of les?

Als school geen budget voor gastlessen? Schrijf je dan in om kans te maken op een pakket of gastles!

Hoe werkt het?

Voor bedrijven en particulieren is het ook mogelijk om lessen en pakketten te sponsoren. Op het moment dat ze dit niet direct aan een school schenken, mogen wij deze lessen en pakketten aan scholen op de wachtlijst uitdelen. Wil jij kans maken? Meld je dan hieronder aan!