Om echt gelukkig te zijn, hebben we alleen iets nodig om enthousiast over te zijn

Charles Kingsley

Hoi ik ben Steef en enthousiast dat ben ik!

Met mijn eigen bedrijf NATUURlijk! met Steef zet ik mij met veel liefde in voor dieren en de natuur.

Zo geef ik gastlessen op scholen over zwerfafval en de plastic soep, organiseer ik clean-ups en maak ik filmpjes om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren een miniverschil te maken!

Wat is een miniverschil?

Een miniverschil dat is iets kleins wat jij zelf kunt doen om de wereld een beetje mooier mee te maken.

Ruim bijvoorbeeld elke dag één stukje zwerfafval op want als iedereen dat zou doen maken we samen een MEGA verschil!

Mijn reis

Het was altijd mijn droom om ooit met zeezoogdieren te werken, na het CIOS ben ik dan ook de opleiding Diermanagent gaan doen. Via deze opleiding kwam mijn droom uit en heb ik met verschillende zeezoogdieren mogen werken. Vanuit mijn liefde voor deze dieren ben ik mij vanaf 2017, na de kopopleiding docent groen, gaan inzetten voor de zee door het geven van gastlessen als ZZP’er van NATUURlijk met Steef.

Go with the flow is mijn motto

En zo komen er altijd heel veel mooie dingen op mijn pad, zo kwam ik tijdens een van mijn gastlessen terecht bij een HVO docent die mij vertelde over het Humanistisch Vormings Onderwijs. Ik werd gelijk enthousiast en begon al snel daarna de opleiding tot HVO docent. Nu werk ik sinds kort naast mijn werk als ZZP’er als HVO docent in het basisonderwijs waar ik kinderen begeleid in hun ontdekkingstocht naar wie ze zijn, hoe je omgaat met elkaar en de wereld om je heen. Want wanneer je weet waar je enthousiast van wordt, wat jouw talenten zijn en hoe je die kan inzetten voor jezelf en jouw omgeving dan kan het volgens mij niet anders dan dat de wereld daar een klein beetje mooier van gaat worden.